Završena regata Memorijal Spasića i Mašere

Objavljeno: 04.09.2022, 22:43h

Danas je završena tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mešere u organizaciji JK Delfin iz Tivta. Na regati su uzeli učešće jedriličari u klasi Optimist i ILCA iz jedriličarskih klubova iz Boke, koji se bave sportskim jedrenjem, JK lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin.

Javlja: Aleksandra Janičić

Više od 60 jedriličara i jedriličarki su se nadmetali na regatnom polju u Tivatskom zalivu od petka 02. do nedelje 04. septembra. Sve klase su u prva dva dana uspjele odjedriti po četiri regate po jugozapadnom vjetru jačine 6 do 8 čvorova, dok je u nedelju vjetar bio slab te su samo jedriličari u klasi ILCA4 odjedrili jednu regatu.

Pavle Musić, JK Delfin,  je osvojio prvo mjesto u klasi ILCA4. Andrej Drakulović osvojio je drugo mjesto, a treće Marko Vujović, obojica iz JK Lahor iz Kotora. U konkurenciji djevojčica prva je Nina Strahinja, druga je Helena Dabetić, obje iz JK Lahor. Nikolina Klakor iz JK Delfina je treća. Nikola Golubović osvojio je prvo mjesto na postolju ILCA6, drugo mjesto Iv Frolov iz kotorskog Lahora i treće Andrija Marković iz Delfina.

U klasi Optimist, u generalnom plasmanu, pobjedničko postolje je osvojio Aleksa Roganović, član JK Lahor  iz Kotora. Jedriličar  Delfina Andrej Ashin osvojio je drugo mjesto, a treće Marin Čižek iz Lahora.

Andrej Anahin je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 12 godina, Luka Klikovac je drugi, obojica iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta. Risto Milojević, člana JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, je osvojio treće mjesto.

Barbara Kubiček iz Delfina bila je najbolja u konkurenciji jedriličarki. Nika Živković je druga, a Lea Jakovljević je treća, obje iz JK Lahor iz Kotora.

Ceremonija dodijele nagrada najuspješnijm jedriličarima održana je u nedelju nakon jedrenja na mulu ispred hangara JK Delfin. Sekretarka društvenih djelatnosti Opštine Tivat, Borka Mršulja i selektor   ILCA reprezentacije Crne Gore, Ilko Klakor dodijelili su trofeje jedriličarima na pobjedničkom postolju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register