Skupština CG se danas neće izjašnjavati o razrješenju predsjednice? (uživo)

Objavljeno: 02.09.2022, 14:10h

Uslov da sporazum koji je danas postigla stara parlamentarna većina ostane na snazi je da se povuče inicijativu za razrješenje Danijele Đurović (SNP) koji su potpisali poslanički klubovi: Demokratski front (DF) – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna i Radnička partija, Demokrate-Demos, DF – Pokret za promjene, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

To su, nakon potpisivanja sporazuma, stavili do znanja iz Socijalističke narodne partije i URA.

Vanredna sjednica Skupštine je trebala da počne u 12.00 sati.

U obrazloženju inicijative za smjenu Đurović  je navedeno osnovna obaveza predsjednika Skupštine da dosljedno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i parlamentarni Poslovnik.

Ocjenjuje se da je predsjedavanje Đurović obilježilo kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine.

“Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o doslednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dljalog o deblokadi instituclja u pravosuđu, tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore”, kaže se u predlogu.

Podsjeća se na to da je Đurović na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost svojim glasom presudno uticala da se smijeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Stara parlamentarna većina postigla sporazum (video)

 

Podnijeta inicijativa za razrješenje predsjednice parlamenta

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register