Maslenikov: Narod CG i dalje njeguje bratska osjećanja prema Rusiji

Objavljeno: 02.09.2022, 20:08h

Ruski ambasador u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov poručio je da mu je žao što aktuelna crnogorska vlast prednjači u sprovođenju antiruskih sankcija, čak je po tome agilnija od EU, ali ističe da narod Crne Gore nije protiv Rusa i da i dalje njeguje bratska osjećanja prema Rusiji.

On je to rekao na tribini Udruženja novinara Crne Gore „Rat u Ukrajini iz ugla ratnog reportera Igora Damjanovića“.

Maslenikov je naveo da je Rusija bila prinuđena da pokrene specijalnu operaciju, jer je imala podatke da će ukrajinske snage napasti Donjeck i Lugansk.

Kako je naveo, Rusija ne želi razaranja, već štiti civile i zabranjuje gađanje civilnih ciljeva.

“Rat u Ukrajini je dugo pripreman, još od raspada SSSR-a, u kojem je Ukrajina bila jedna od najrazvijenijih i najbogatijih federalnih jedinica. Nakon dobijanja nezavisnosti njen razvoj je usporen, čak je i potpuno nestao, jer Evropa nije ekonomski pomagala Ukrajinu. U toj zemlji decenijama se sprovodio antiruski program i stvarana je nacija na temeljima antiruske priče i za sve nevolje u toj zemlji vlasti su krivili Rusiju. Uz to Ukrajina je bila od velikim uticajem zapadnih sila, sprovodila je biloške nedozvoljene projekte, a danas čak zahtijeva da postane nuklearna sila i član NATO-a. Rusija nije sve to mogla ćutke da gleda i zbog toga je započela specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji”, zaključo je Maslenikov, prenose mediji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register