Hotel Mamula biće otvoren za posjete u drugoj polovini septembra

Objavljeno: 02.09.2022, 13:00h

Ostrvo–hotel Mamula Island u Herceg Novom otvoriće, u drugoj polovini septembra, vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, predstaviće ponudu destinacije svim građanima Crne Gore, saopštio je generalni menadžer Mamula Island Hening A. Šaub. (Foto: PR Centar)

“To će biti prvi posjetioci nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel sa pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo ekskluzivni boutique hotel & spa, čuvajući i obnavljajući bogato nasljeđe crnogorske kulture i istorije koju pamtimo sa dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima“, kazao je Šaub, prenosi prcentar.me.

Pretvaranje ostrva i njegove tvrđave u kojoj je bio fašističi koncentracioni logor u hotel nije bilo po volji dijelu građana/građanki Boke i Crne Gore.

“Naš stav je da ostvo Lastavica, sa tvrđavom Mamula, treba da bude opšte narodno dobro građana Crne Gore, i kao graditeljsko i istorijsko nasljeđe opštine Herceg Novi, sačuvano u postojećem obliku, bez mogućnosti prodaje inostranim ili domaćim kompanijama, bez mogućnosti pretvaranja u bilo kakve sadržaje elitnog turizma, koji bi narušili postojeći koncept spomenika kulture i sjećanje na naše pretke, zatočenike zloglasnog logora”, poručivala je FB grupa Nek se čuje krik za spas Mamule!

‘Mamula’ prešla u tuđe ruke, novljanski ekolozi protestuju

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register