Abazović: Nema potvrde da iza sajber napada stoji Rusija

Objavljeno: 02.09.2022, 08:01h

Dritan Abazović, premijer Vlade Crne Gore kojoj je nedavno izglasano nepovjerenje, rekao je da nema zvanične potvrde o tome da iza sajber napada na državne institucije stoji Rusija.

“Meni se čini da je bio ubrzan stav dijela institucija sistema, potpredsjednika Vlade i ANB-a da iza ovoga stoji Rusija jer mi za to nemamo zvaničnu potvrdu, niti su naši međunarodni partneri mogli da tu stvar potvrde ni demantuju”, rekao je Abazović u intervjuu za dnevnik Vijesti.

Na pitanje, na osnovu čega su oni iznijeli takav stav, on je kazao da je to bilo politički motivisano.

“Mislim da je od strane političara to bilo politički motivisano a da je od strane Agencije, kako su nam objasnili, to ukazivalo na metode kako se to radilo u nekim drugim zemljama. Ali, ako izađete sa grubim stavom, naročlito u kontekstu svega što se dešava u Ukrajini, mislim da je to malo ishitreno.

Ako me pitate za Vladu, imam obavezu da ponovim da smo 15-ak dana prije formiranja manjinske Vlade imali napade i prijave o podmetnutim bombama u školama, pravio se veliki pritisak na sektor bezbjednosti da je nesposoban, da ne može da otkrije, na kraju se ispostavilo da su to radila čak maloljetna lica.

Za sadašnji napad ne mogu da kažem da je takođe benigan, ali je započeo neposredno nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi”, rekao je Abazović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register