Lekić: Javno preuzeti odgovornost ili završiti karneval provincijskih nadgornjavanja

Objavljeno: 01.09.2022, 12:07h

Lider DEMOS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miodrag Lekić je zatražio danas da sastanak na koji je sjutra, 2. Septembra, pozvao lide Nove srpske demokratije andrija Mandić bude javan.

“Zbog posebnog značaja sjednice političkih subjekata kojima su građani rekordnom izlaznošću na izborima 30.avgusta 2020. dali povjerenje za ozbiljno, kompetentno i reformsko vođenje države, potrebno je sastanak 2. septembra učiniti javnim”, poručio je Lekić u izjavi ua javnost.

On je dodao da “sastanak treba da javno i definitivno pokaže, da li izabrana parlamentarna većina, nakon mnogih neodgovornih eksperimenata, između ostalog sa dvije neuspješne vlade, može da uradi ono što je trebalo na početku – to je da ozbiljnim dogovorom, duhom saradnje i konsenzusa, kompetentnim i reformskim vođenjem državnih poslova realizuje izbornu volju građana i afirmiše novu sliku politike čiji je jedini cilj opšte dobro građana”.

Druga mogućnost je da se nastavi “karnevalom provincijskog nadgornjavnja i manipulacija, politikom rvanja u blatu” i tako “preuzeti odgovornost za negativan ishod”.

“U drugom slučaju treba objaviti definitivan kraj izabrane parlamentarne većine kao novi, ovoga puta i finalni, poklon DPS-u i njihovim saradnicima, koji su zajedno odgovorni za stvoreni sistem propale ekonomije, endemske korupcije, kontrolisanih pravosudnih institucija i ukupne kriminalizacije crnogorskog društva”, poručio je lider DEMOS-a.

 

Partije ‘stare većine’ dolaze na sastanak 2, septembra

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register