CG: Hip Bio sok od jabuke povučen sa tržišta

Objavljeno: 01.09.2022, 09:39h

Sok od jabuke “Hip Bio” u ambalaži od 200 mililitara namijenjen odojčadi i maloj djeci, sa rokom upotrebe do 31. oktobra naredne godine, povučen je za crnogorskog tržišta, potvrđeno je Vijestima iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Iz kompanije “Hip” saopšteno je da su povukli određene serije proizvoda jer sadrže metalne čestice. Kazali su da su sporne pojedine flašice koje su bile puštene na tržište Poljske, ali je sok preventivno povučen i sa srbijanskog trižišta.

Uvoznik ovog proizvoda u Srbiji obavijestio je 27. avgusta potrošače o opozivu, sa uputstvom da mogu da vrate sok i da će im novac biti nadoknađen.

Iz kompanije “Hip” su kazali da je “razlog za povlačenje proizvoda prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije (LA98967), koje su bile namijenjene za tržište Republike Poljske”.

”Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske. ‘Hip’ želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbjedan za upotrebu”, saopšteno je.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register