Sinod SPC pozdravio otkazivanje Europrajda

Objavljeno: 27.08.2022, 15:57h

Sinod Srpske Pravoslavne Crkve pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje održe u Beogradu tokom septembra, i na toj odgovornoj odluci iskreno čestita predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i Vladi Srbije.

“Sveti Arhijerejski Sinod je uvjeren da održavanje ove „parade”, u službi promovisanja LGBT-ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svijetu uopšte, pa, nažalost, i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podjele, a među vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve i svih ostalih tradicionalnih Crkava i vjerskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt”, navode oni na sajtu Sinoda.

I sama „LGBT”-tematika je neumjesna posebno u dane kada za Srbe, u Srbiji i svugdje u svijetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije.

“Naš državni vrh, na čelu sa predsjednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima. U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodjeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku Srpske pravoslavne crkve. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez „pete” ili „šeste” kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavjetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači – ni neprijatelji sveoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja”, navodi se u saopštenju Sinoda.

 

Vučić: Biće otkazan Europrajd u Beogradu

Episkop Nikanor pozvao na upotrebu oružja na Prajdu, prokleo Brnabić (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register