Rakočević: DPS neće odustati od inicijative za rušenje vlade

by | aug 18, 2022 | Novosti | 0 comments

“Kao nebrojeno puta do sada spekulacije na račun DPS-a nijesu imale utemeljenje u istini, tako je i ovoga puta. Sjutra ćemo razmatrati inicijativu o smjeni Vlade”, rekao je Rakočević.

Kazao je da očekuje da će poslanici izglasati nepovjerenje Vladi.

“Ozbiljni ljudi kad se late nekog posla to rade sa namjerom i predubjeđenjem da će uspjeti. Ne bi ulazili u bilo koji posao, a da vjerujemo da ćemo zabilježiti poraz. Optimisti smo da ćemo naći u parlamentu dovoljno odgovornih poslanika da riješimo najvažnije pitanje u Crnoj Gori, da Vladu koja služi tuđim interesima sklonimo da političke scene i otvorimo prostor za novu političku okolnost”, rekao je Rakočević i dodao da se 68 poslanika javno izjasnili da su za pad Vlade.

“Bez obzira na to što se iza jučerašnje inicijative DF-a krije možda politički trik – oni su se jasno izjasnili, zajedno sa Demokratama i još nekoliko poslanika iz drugih političkih partija, da su za pad Vlade. Dali su obrazloženje u inicijativi, oni se kud i kamo razlikuju od naših, ali zajednički imenitelj je da je ova Vlada odustala od evropskog puta. Ona je dobila samo jedan mandat da iskoristi veliku šansu koja se otvorila pred Crnom Gorom da ubrza evropski put i iskoristi šansu za zelenu kartu, brzi ulazak u Evropsku uniju”, kazao je Rakočević.

0 Comments

Submit a Comment