Joković: Moguće da sjutra neće biti kvoruma

by | aug 18, 2022 | Novosti | 0 comments

Joković je rekao da sjutrašnji dan ne smatra sudnjim danom za ovu Vladu, jer postoji niz opcija.

„Mi potpuno rasterećeno bez ikakvih problema, mirno dočekujemo taj dan, koji mi ne smatramo sudnjim danom za ovu Vladu jer je sutra moguće niz opcija. Moguće je da sjutra Vlada ne dobije povjerenje, da bude smijenjena, da se izglasa nepovjerenje, moguće je da Vlada nastavi, da dobije povjerenje, da ne bude dovoljan broj poslanika koji će glasati za nju, a moguće je i da se sjednica ne održi zbog nedostatka kvoruma. Mi sasvim mirno čekamo sjednicu, kao neko koje uspješno završio nešto što je želio. Kakva god bude sjutra odluka u Parlamentu mi ćemo je primiti kao što je i očekujemo, sasvim mirno“, rekao je Joković.

Joković je kazao da će se sjutra pokazati zašto neko želi da promijeni Vladu koja je, smatra on, uradila više nego ijedna druga Vlada do sada.

„Ono što je nama najinteresantnije je zašto neko želi da promijeni ovu Vladu, jer je ova Vlada uradila da ne kažem po svim pitanjima, ali po dva ključna pitanja uradila je više nego bilo koja druga Vlada do sada, kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, i druga stvar ono što je u najvišoj mjeri i opredijelilo SNP da bude dio ove priče jeste to potpisivanje istorijskog sporazuma sa SPC koji je aktuelan od 2012. godine. Ukupno 10 godina se pregovaralo i niko nije imao petlju ni hrabrost da potpiše taj ugovor“, podvukao je Joković.

Joković je poručio da ako Demokratska Crna Gora bude glasala za pad Vlade, treba da objasni građanima zašto ruši Vladu koja je potpisala Temeljni ugovor sa SPC, i za čije se izglasavanje nepovjerenja zalaže i DPS.

„Demokrate nisu položile zakletvu na Trojičidanski sabor zajedno sa DPS-om, SDP-om i SD-om. Znam da imaju nekih razgovora sa DPS- om, ali vidjećemo sjutra. Bio sam ubjeđen 100% da će oni glasati za to, međutim sada je podnesena druga inicijativa i oni su rekli da je to alternativa ako sjutra ne izglasaju. U redu, izvolite, glasajte objasnite građanima da ste srušili 43. Vladu koja je potpisala Temeljni ugovor i za čije se izglasavanje nepovjerenja zalaže i DPS upravo zbog Temeljnog ugovora“, kazao je Joković.

Joković zaključuje da bi, ako padne Vlada, bilo vrlo zanimljivo vidjeti ko će ući u vlast sa DPS-om i poništiti Temeljni ugovor, kao što to zahtijeva ova partija.

0 Comments

Submit a Comment