Demokrate: Veliki broj razloga za pad Vlade, odluka nakon rasprave u skupštini

Objavljeno: 18.08.2022, 21:41h

Predsjedništvo Demokrata ovlastio je Klub poslanika da na osnovu rasprave u Parlamentu, stavova svih aktera i ukupne atmosfere i argumentacije, donese konačnu odluku u vezi sa izglasavanjem nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz Predsjedništva stranke su rekli da su prije mjesec dali šansu deblokadi pravosuđa i potencijalnom resetovanju odnosa među “pobjedničkom parlamentarnom većinom”, uz podnošenje ostavke premijera Dritana Abazovića, kao “čovjeka koji je izgubio povjerenje najvećeg broja političkih subjekata u zemlji i tvorca modela i 42. i 43. Vlade”.

Oni su istakli da, bez obzira na to, Demokrate nemaju namjeru da i u slučaju glasanja za nepovjerenje Vladi nakon toga ulaze u, kako su rekli, političke prevarantske modele u kakave su ulazili SNP i URA jer je za njih volja naroda uvijek bila i biće zvijezda vodilja.

“I pored činjenice da se u skupštinskoj proceduri nalaze potpisi praktično 90 odsto poslanika crnogorskog parlamenta koji smatraju da ova Vlada nema povjerenje i treba da padne, Abazović i dalje ne podnosi ostavku i ako je na isto svojevremeno pozivao Zdravka Krivokapića”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register