Sveska svjedoka saradnika otkriva nove detalje o likvidacijama kriminalaca iz CG

Objavljeno: 17.08.2022, 12:31h

Opisi novih zločina, imena ubica koja do sada nisu obuhvaćena optužnicom, poslovi sa drogom i oružjem, likvidacije u regionu, saradnja sa „kavčanima“, posebno navodnim vođom Radojem Zvicerom… (Foto:novosti.rs)

Sve ovo, pored ostalog, detaljno se navodi, kako saznaju Novosti, u svesci koju je svjedok-okrivljeni Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priložio prilikom potpisivanja sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK).

Prvi put je jedna sveska, i to optuženog za najteža djela, koji je priznao krivicu i nagodio se za blažu kaznu, sastavni dio tužilačkih spisa. Po svemu sudeći, Lalićevo priznanje i saznanja o gnusnim zlodelima prelomili su Tužilaštvo za organizovani kriminal da sa njim, u zamjenu za kaznu od 18 godina robije, sklopi sporazum.

Pored novih ubistava i imena počinilaca, Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, detaljno opisao šemu funkcionisanja organizovane kriminalne grupe, puteve novca, pranje para, ali i „tijesnu saradnju“ sa Zvicerom. Takođe, dodao je nove podatke o krivičnim djelima navedenim u dosadašnjim optužnicama i naredbama za proširenje istrage protiv grupe Belivuka i Miljkovića.

Pored rasvjetljavanja likvidacije Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika „Pink taksija“ Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića. Ipak, kako saznaje list, glavna njegova saznanja odnose se na period od i posle likvidacije Vlastimira Miloševića, poznatije kao „ubistvo na šinama“.

“Ima novih detalja vezano za četiri likvidacije navodnih „škaljaraca“ u Atini i na Krfu. Pored toga, razjasnio je i sudbinu mladića koji se navode kao počinioci tih krvavih zlodjela, od kojih se neki vode kao nestali. Dao je i pregršt dokaza o Zviceru”, piše list.

Srđan Lalić (37) uhapšen je u svom stanu u Rakovici 4. februara 2021. godine, u isto vrijeme kada i Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali najbitniji članovi ove kriminalne grupe.

Završio je fakultet i po struci je IT inženjer. Za potrebe grupe, kako se navodi, brinuo je o aplikaciji „Skaj“. Jedno vrijeme radio je i u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, do 2017. godine, kada zapravo i počinje uspon Belivukove i Miljkovićeve ekipe.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register