Protest Zećana i dalje traje, čekaju dolazak poslanika

Objavljeno: 16.08.2022, 19:52h

Mještani Zete blokirali su kružni tok na saobraćajnici Podgorica-Bar kod skretnice ka aerodromu. Takođe, protestuju i na saobraćajnici koja vodi ka vazdušnoj luci.

Kako su i ranije najavili poslanike žele da pozovu da održe riječ jer su im obećali da će ispuniti njihove zahtjeve kroz amandmane.

“Prije svega se izvinjavamao građanima koji kasne na letove, ali bili smo primorani na ovu radikalizaciju. Naši zahtjevi su jasno definisani danas u Skupštini, gdje smo kroz amandmane tražili da nam se osigura neki minimum ispod kojeg nećemo ići”, kazao je Televiziji Crne Gore Mihailo Asanović iz “Odbora sa spas Zete”.

Naveo je da traže da Zeti pripadne katastarska opština Dajbabe, veći dio Kuća Rakića i Žabljak Crnojevića.

“Mogli smo da tražimo i Zabjelo i Dahnu koji su do 1957. pripadali Zeti, ali ne tražimo pošto želimo kompromis. Ne želimo da oni nama daju opštinu pa da posle pregovaramo o tome. Želimo da znamo na čemu smo prije nego izglasaju samostalnu opštinu”, rekaao je Asanović i dodao da očekuju dolazak jednog dijela polasnika iz parlamenta.

Kako je rečeno na protestu, blokada saobraćajnice trajaće do daljeg.

“Pozivamo sve poslanike, da nam se pridruže na blokadi na Cijevni, nakon što završe skupštinsko zasijedanje, kako bi se i oni direktno obratili okupljenim građanima, i u isto vrijeme čuli glas svog naroda”, sapšteno je iz “Odbora za spas Zete”.

Na protestu su bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, a večeras im se pridružio i dio poslanika.

Zećani blokirali kružni tok kod aerodroma

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register