S.Makedonija: Registracija udruženja „Kralj Boris III“ uvreda za Jevreje

Objavljeno: 11.08.2022, 10:57h

Jevrejska zajednica i Fond za holokaust Jevreja S. Makedonije zgroženi su i uvrijeđeni registracijom Udruženja „Kralj Boris III“ u Ohridu i lakoćom kojom se u toj zemlji veličaju nacizam, fašizam i govor mržnje, javlja Radio Slobodna Evropa. „Očito je da su učestale registracije udruženja bugarske samosvjesti, koja nose imena dokazanih saradnika nacističke Njemačke“, ukazuje se u saopštenju. Kako se ocjenjuje, to je namjerna provokacija i uvreda za jevrejsku zajednicu, uvreda za makedonsku državu i njene građane“. Ime kralja Borisa III dovodi se u vezu sa fašističkom Bugarskom i progonom i uništavanjem Jevreja na okupiranim područjima tokom Drugog svjetskog rata, podsjeća se u saopštenju.

Jevrejska zajednica i Fond za holokaust Jevreja S. Makedonije zgroženi su i uvrijeđeni registracijom Udruženja „Kralj Boris III“ u Ohridu i lakoćom kojom se u toj zemlji veličaju nacizam, fašizam i govor mržnje, javlja Radio Slobodna Evropa.

„Očito je da su učestale registracije udruženja bugarske samosvjesti, koja nose imena dokazanih saradnika nacističke Njemačke“, ukazuje se u saopštenju. Kako se ocjenjuje, to je namjerna provokacija i uvreda za jevrejsku zajednicu, uvreda za makedonsku državu i njene građane“.

Ime kralja Borisa III dovodi se u vezu sa fašističkom Bugarskom i progonom i uništavanjem Jevreja na okupiranim područjima tokom Drugog svjetskog rata, podsjeća se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register