Vlada se sjetila Alije Košute, javnost takođe

Objavljeno: 03.08.2022, 19:51h

Vlada Crne Gore je danas imenovala Aliju Košutu za predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, a to imenovanje je već izazvalo reakcije na društvenim mrežama. Ljudi se sjećaju šta je radio i govorio ovaj partijski kadar.

Košuta je dvije decenije bio direktor ili vlasnik tri firme i sve su bile u blokadi i dugovima, a jedna i na crnoj listi Poreske uprave. Od države je dobio 40.000 eura stambenog kredita pod uslovima da za 20 godina vrati 9.700 eura. Košuta je već imao tri stana i dvije kuće.

Mediji su zabilježili i da je Košuta kao šef Uprave za inspekcijske poslove tražio odobrenje od Vlade za popunu radnih mjesta mimo Kadrovskog plana za 2020. godinu. Uprava je tražila saglasnost da angažuje 13 sanitarnih inspektora.

Agencija za sprječavanje korupcije je ove godine ‘uhvatila’ Košutu u kršenju Zakona o sprječavanju korupcije, jer je prikrio dio imovine.

Uprava za inspekcijske poslove je u maju 2019. godine, dok je na njenom čelu bio Košuta, naručila posredstvom Uprave za imovinu u četvorogodišnji zakup 40 vozila za 720.000 eura, uz primjenu okvirnog sporazuma i mogućnost njihovog naknadnog otkupa. U tom momentu inspekcije su već imale 115 vozila.

Na tenderu na kojem nije bilo konkurencije, jedinu ponudu vrijednu 715.200 eura dala je podgorička firma „Auto Čačak”.

Image

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register