Pet tipova muškaraca

Objavljeno: 28.07.2022, 05:54h

Dok u životinjskom svijetu svu žensku pažnju privlači alfa mužjak, u ljudskom stvari su mnogo komplikovanije i tip ličnosti alfa mužjaka nikako nije jedini na koje žene padaju, prenosi metropolitan.si.

Alfa tip muškarca

Osobine: samopouzdanje, društvenost, preduzimljivost

Alfa mužjaci se mogu identifikovati po imidžu „lošeg dečka“ i alfa mužjacima je obično potrebno društvo drugih muškaraca da bi njihov karakter došao do izražaja. To su mačo tipovi koji svoje samopouzdanje izražavaju pomalo agresivno. Oni su društveni i više nego prosječan muškarac seksistički nastrojeni. Rođeni su lideri, ali kolegama mogu biti pomalo teški zbog svog ogromnog ega.

Alfe su uglavnom šarmantne, što im pomaže da riješe konflikte bez korišćenja sile, kada je to moguće. Žene po pravilu ne dobijaju veliku emocionalnu podršku od alfa mužjaka, ali ako se odluče da prevare partnera, najčešće ga varaju upravo sa ovim tipom muškarca.

Beta tip muškarca

Osobine: kooperativnost, rezervisanost, ljubaznost

Beta muškarci su tipični „dobri momci“. Oni su relativno skromni u svom pristupu životu i izuzetno prijateljski nastrojeni. Beta muškarac je čovjek koji će vas pozvati na prijatnu večeru, jer je takav, pristojan i simpatičan. To je svakako osjetljiviji i manje agresivan tip muškarca od alfe. Takođe je i više na zemlji i bolje podnosi kritiku. S njim je veoma lako sarađivati.

Beta muškarci su po prirodi donekle rezervisani i introvertni. To su dječaci koji su u školi bili stidljivi, ponekad čak i pomalo „šmokljani“. Oni uglavnom izrastaju u tople, emotivne, ljubazne momke koji mogu biti i idealisti. Zrele žene više vole beta tip muškarca nego alfu kao svog životnog partnera, posebno ako im je alfa već slomio srce. Takođe se dešava da žene više vole beta muškarce kao prijatelje nego ljubavnike.

Omega tip muškarca

Osobine: ekscentričan, nonšalantan, opsesivan

Bez obzira da li je opsesivni kolekcionar novčića, stripova, paukova ili video igrica, omega muškarac djeluje nezainteresovano za mnoge normalne stvari koje zaokupljuju pažnju drugih ljudi. On možda i previše živi u nekom svom svijetu ili je možda samo slobodniji od svih drugih? Donekle je nezreo i neodgovoran, a nije ni pretjerano ambiciozan. Tokom školskih godina vjerovatno je bio meta podsmjeha vršnjaka zbog ekscentričnosti.

Omega muškarci su često veoma inteligentni, iako se ne hvale time. Nedostaje im samo ambicija da nešto urade tom svojom inteligencijom. Oni su u stanju da rješavaju najsloženije matematičke zadatke dok jedu picu i zaista ih nije briga šta se oko njih u tom trenutku dešava. Po tradiciji, trebalo bi da je riječ o muškarcima koji neće doći da pomognu ženi u kućnim poslovima, a neki od njih će i bez griže savjesti živjeti na njen račun nekoliko godina.

Gama tip muškarca

Osobine: avanturistički nastrojen, radostan, nemiran

Gama muškarac voli da se zabavlja, ali to ga ne sprečava da bude odgovoran. On je svakako izuzetno avanturistički i radoznao predstavnik muškog roda koji postaje nemiran ako je primoran da predugo ostane na jednom mjestu. Sasvim je moguće da dosta alfa mužjaka na kraju sazre do tačke u kojoj se transformišu u gama mužjake. Može se reći da su gama muškarci bolja verzija alfa muškaraca.

Oni su osjetljivi na suprotan pol i veoma su svjesni svojih potreba i specifičnosti svoje prirode. Učiniće sve da izađu u susret svojim partnerima i ispune njihove želje. Žene koje imaju gama muškarca za partnera su napravile dobar izbor. S vremena na vrijeme, gama muškarci su u stanju da pokažu svoju nježniju stranu, naročito u ophođenju s svojom ljepšom polovinom. Porodicu stavljaju na prvo mjesto, bez obzira na životne okolnosti.

Delta tip muškarca

Osobine: povučen, rezervisan, mrzovoljan

Životi delta muškaraca nijesu laki. Oni su možda bili alfe ili čak game u svojim mlađim danima, ali onda je nešto pošlo naopako u njihovom životu. Izgubili su vjeru i povukli se u sebe. To su izuzetno uzdržani muškarci. Delte su veliki introverti, koje je teško izvesti iz kuće. Oni su ponekad i zlopamtila, zbog čega nijesu među najpopularnijim momcima u društvu i često nedjeljema i mjesecima ne komuniciraju s drugima.

Delta muškarce često privlače partnerke sa sličnim karakteristikama. Ako su im partnerke gama, alfa ili beta tip ličnosti (u ženskom kontekstu), smatraće ih previše dosadnim i praznim, osim ako, naravno, one ne uspiju da ponovo zapale ugašenu iskru u deltama i ohrabre ih da vode drugačiji, aktivniji život. (Izvor: citymagazine.danas.rs)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register