Država upisana kao vlasnik Solane, akcionari spremaju tužbe

Objavljeno: 02.07.2022, 08:33h

Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić nije bio obaviješten da se država upisala kao vlasnik, jer nije dobio rješenje Ministarstva finansija. Čim ga dobije, najavio je da će podnijeti tužbu Upravnom sudu

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je u katastru kao vlasništvo države Crne Gore. Uprava za katastar i državnu imovinu (UKDI) to je uradila pošto je Ministarstvo finansija (MF), kao drugostepeni organ, odbilo žalbu stečajne uprave Solane i potvrdilo prvostepeno rješenje državne Uprave.

Riječ je o katastarskoj opštini Ulcinjsko polje, LN 182. Imovina je upisana kao svojina države 30. juna, a o tome nije bio obaviješten stečajni upravnik Žarko Ostojić, koji je od novinara Dana”saznao za upis imovine Solane na državu.

Zbog ovakve odluke državnih organa, Ostojić je kazao da će podnijeti tužbu Upravnom sudu, dok su manjinski akcionari najavili prijave i tužbe, jer je država ovim potezom priznala da im je izdala akcije bez pokrića. To, kako kažu, državu može koštati više od 200 miliona eura, piše Dan.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register