Ruska salata na meniju na samitu NATO

by | jun 30, 2022 | Zanimljivosti | 0 comments

Poznata mješavina šunke, graška, krompira, šargarepe i majoneza, poznata kao ruska salata, našla se na prvom mjestu u meniju španskih restorana, i to baš uoči samita na kojem se očekuje da će Rusija biti označena kao bezbijednosna prijetnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu.

„Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela”, rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Seksta.

Međutim, izgleda da upitno ime ovog specijaliteta nije omelo prisutne da uživaju u njemu, jer su navodno, salate rasprodate za nekoliko sati.

Više diplomatske obazrivosti je primnjeno na jelovnik koji se našao pred gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar koji je predstavljen u Netfliksovoj seriji Sto kuvara, a koji je bio zadužen za jelovnik, dodao je „knedle od paradajza” i ponovo krstio kao „ukrajinska salata”, kao što je učinio u svojim restoranima širom Španije.

0 Comments

Submit a Comment