Đukanović: Vidjećemo šta će biti efekti Abazovićeve posjete Beogradu (video)

Objavljeno: 30.06.2022, 16:40h

Komentarišući boravak u zvaničnoj posjeti Srbiji premijera Dritana Abazovića predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da je svaki razgovor između država, posebno država istog regiona veoma važan.

“Crna Gora je veoma posvećena dobrosusjednim odnosima i saradnjom u regionu. Nažalost tokom posljednjih par godina došlo je do određenih zahlađenja u odnosima između Srbije i Crne Gore”, rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara nakon NATO samita u Madridu.

Naveo je i da su različite percepcije tih razloga.

“U Crnoj Gori mi te razloge pronalazimo u obnovljenoj političkoj ideji Srbije da se pod plaštom brige za prava Srba u regionu u suštini miješa u suverenost susjednih država. To mora smetati svakoj državi i to smeta Crnoj Gori. Prirodno je da vladajuće političke strukture pokazuju interes da kroz obnovu i inteziviranje dijaloga traže puteve za prevladavanje tih razlika i nesporazuma i za obnovu dobrosusjedva. Svaki kontakt na tu temu i razgovor je dobrodošao i u tom kontekstu smatram da je poziv Abazoviću dobrodošao. Vidjećemo šta će biti efekti te posjete”, kazao je Đukanović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register