Belgija: Laboratorija za ekstazi u vojnoj bazi SAD

Objavljeno: 29.06.2022, 09:59h

Belgijska policija izvršila je juče raciju u laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge MDMA (ekstazi), otkrivenoj u vazduhoplovnoj bazi Klajn Brogel na sjeveroistoku Belgije u kojoj se navodno nalazi dio američkog nuklearnog arsenala za Evropu. Baza Klajn-Brogel na sjeveroistoku Belgije najpoznatija je po navodima o skladištenju američkog nuklearnog oružja, prenosi londonski Gradijan. Belgijski zvaničnici su diskretni u vezi sa tim podacima, iako je 2019. godine jedan poslanik Zelenih izjavio u parlamentu da američke snage u vazduhoplovnoj bazi Kleine-Brogel drže 10 do 20 nuklearnih bojevih glava. Tužilaštvo je potvrdilo da je lokalna policija 22. juna na vojnom zemljištu otkrila laboratoriju za proizvodnju droge i da je utvrđeno da laboratorija proizvodi MDMA, sintetičku rekreativnu drogu koja je najčešće naziva ekstazi i da su tokom jučerašnje akcije uhapšena dvojica osumnjičenih.

Belgijska policija izvršila je juče raciju u laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge MDMA (ekstazi), otkrivenoj u vazduhoplovnoj bazi Klajn Brogel na sjeveroistoku Belgije u kojoj se navodno nalazi dio američkog nuklearnog arsenala za Evropu.

Baza Klajn-Brogel na sjeveroistoku Belgije najpoznatija je po navodima o skladištenju američkog nuklearnog oružja, prenosi londonski Gradijan.

Belgijski zvaničnici su diskretni u vezi sa tim podacima, iako je 2019. godine jedan poslanik Zelenih izjavio u parlamentu da američke snage u vazduhoplovnoj bazi Kleine-Brogel drže 10 do 20 nuklearnih bojevih glava.

Tužilaštvo je potvrdilo da je lokalna policija 22. juna na vojnom zemljištu otkrila laboratoriju za proizvodnju droge i da je utvrđeno da laboratorija proizvodi MDMA, sintetičku rekreativnu drogu koja je najčešće naziva ekstazi i da su tokom jučerašnje akcije uhapšena dvojica osumnjičenih.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register