SDP prijeti padom Vlade ako se potpiše Temeljni ugovor sa SPC

Objavljeno: 28.06.2022, 17:06h

SDP je danas poručuila da je za njih neprihvatljiv Temeljni ugovor sa SPC, kao i da je, ukoliko do potpisivanja dođe, vrijeme je za vraćanje mandata građanima.

“Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici, 23.06. formirala Radni tim za vođenje pregovora sa vjerskim zajednicama.Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana – predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC“, ističu iz SDP-a.

Oni navode da su “Temeljno” pristupili “temeljnom ugovoru” i završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju.

„Ipak iznenađuje spremnost pojedinih članova radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu.Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite“, smatraju u SDP-u.

„Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog: Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima“, zaključuju oni u svom saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register