SD: Pokrenuti proceduru obaranja Vlade

Objavljeno: 28.06.2022, 19:04h

Svega dva mjeseca bilo je dovoljno da Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića otkrije svoje, u političkom smislu, izdajničke namjere i sklonost sluganstvu prema onome ko je aminovao formiranje ove karikature od Vlade, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

“Kao što smo, od formiranja ove Vlade tvrdili, njeni jedini ciljevi jesu Otvoreni Balkan koji podrazumijeva apsolutnu političku i ekonomsku dominaciju susjedne Srbije kao i potpisivanje ugovora sa SPC koji, nakon prvog čitanja znači samo jedno – klasičnu izdaju države Crne Gore i njenih interesa. Naše kolege iz građanskih i manjinskih partija smo dugo i mukotrpno u ovo pokušavali da ubijedimo, nažalost, nije nam pošlo za rukom”, saopšteno je iz SD-a.

Kazali su da je sad jasno zbog čega premijer Dritan Abazović ide u Beograd po političko mišljenje.

“Da kao neki njegovi prethodnici, prije nešto više od 100 godina, izda Crnu Goru i u konačnom dovede do njenog suštinskog nestanka. Tu misiju je, baš kao i oni 1918, započeo terorisanjem građanki i građana slobodarskog Cetinja 4. i 5. septembra prošle godine, a završiće je, ako mu bude moglo biti, po istom principu kao i oni na koje se ugledao”, kazali su iz SD-a.

Ocijenili su da to dominantno zavisi od političkih subjekata građanskog opredjeljenja, a koji, kkao su naveli, za sebe tvrde da su zaštitnici interesa Crne Gore.

Pozvali su sve državotvorne partije da, koliko je sjutra, uskrate podršku Abazoviću i zajedno sa njima pokrenu proceduru obaranja ove Vlade koja, po elementima izdaje, uveliko prevazilazi 42. Vladu koju smo zajedno srušili.

“Abazoviću, na kraju, poručujemo samo jedno – mnogi su izdajnici pokušali da zatru Crnu Goru i njeno ime, ali su na kraju završili na smetlištu istorije. O tome kakav su im sud i na koji način davali oni kojima je Crna Gora na prvom mjestu nećemo, Abazović to veoma dobro zna, zato i pravi odstupnicu tamo gdje su svi slični njemu bježali tražeći spas. Mi mu, u ime svih građanki i građana kojima je Crna Gora iznad svega poručujemo – neće proći”, piše u saoptenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register