Lekić: U Vladi funkcioniše više vlada

Objavljeno: 27.06.2022, 19:48h

Lider Demosa i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić ocijenio je da je javna percepcija da u Vladi Crne Gore, u stvari, funkcioniše više vlada i da politička elita koja vodi državu ne daje utisak o dovoljnoj autonomnosti niti o državnoj samosvijesti o dostojanstvu zemlje.

“Javna percepcija da u Vladi faktički funkcioniše više Vlada zasniva se na činjenici da toliko otvorena, ponekad i brutalna oponiranja u Vladi, pa i prema samom premijeru, prevazilaze poznata i uporedna iskustava u radu demokratskih i javno odgovornih vlada”,  rekao je Lekić za Dan.

Prema njegovim riječima, čak su uspostavljene nove većine za donošenje odluka, što Vladu, umjesto efikasnog djelovanja, pretvara u neku konfederalnu, lako blokirajuću instituciju.

“Očigledno je da sve to dopunski degradira javni autoritet Vlade”,  smatra lider Demosa.

On je ocijenio da politička elita koja vodi državu ne daje utisak o dovoljnoj autonomnosti niti državnoj samosvijesti o dostojanstvu zemlje u domenu strateških tema, za državu i njene građane takođe važnih pitanja.

“Ne vjerujem da je stepen stranog uticaja toliki da je Vlada usmjeravana tokom rješavanja mnogih domaćih i gorućih pitanja”, rekao je Lekić.

Kako je dodao, treba razlikovati uticaj Evropske unije koju smo izabrali kao primaran cilj, preciznije naše članstvo u evropskoj zajednici, od drugih uticaja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register