Ćalović Marković pozvala Abazovića da objavi 580 imena onih koji su dobili stanove

Objavljeno: 25.06.2022, 16:44h

Bivša rukovoditeljka stručnog tima nekadašnjeg Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, Vanja Ćalović Marković, pozvala je u izjavi za Dan da nova Vlada, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, da objavi spisak od 580 lica koji su od države dobili stanove i kredite po povlašćenim uslovima.

Ćalović Marković je kazala da je na spisku 175 funkcionera i 405 državnih službenika i drugih lica koji su u poslednjih desetak godina od države dobili stanove ili kredite, te da ga bivši savjet nije objavio jer nijesu dobili kompletnu dokumentaciju od Uprave za državnu imovinu i katastar. Procjena je da je u ove svrhe isplaćeno oko 25 miliona novca poreskih obveznika, ali se upozorava da bi ta cifra mogla biti i duplirana.

“Vlada ima te podatke i ne vidim zašto spisak ne bi objavila. Prethodni Savjet za borbu protiv korupcije, na čijem je čelu bio Dritan Abazović, na moj predlog je predložio prethodnoj vladi Zdravka Krivokapića da se utvrdi način na koji se može obeštetiti država zbog podjele stanova i kredita. I Vlada je to bila usvojila. Postojali su različiti modaliteti oko podjele kredita. Dijeljeni su i nekima koji nemaju pravo, kao što su sudije i tužioci, ljudima koji su imali dovoljno imovine. Imali smo različite modalitete kako je oštećen državni budžet. Očekujem da ova Vlada utvrdi kako država može biti obeštećena, a ne da nastavi s praksom onoga što je kritikovala dok je bila opozicija”. Kazala je Ćalović Marković.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register