Protest za odbranu Gorice-građani zbunjeni

Objavljeno: 21.06.2022, 21:18h

Pred oko 200, uglavnom zbunjenih građana, održan je protest zbog dalje devastacije park šume Gorica, omiljenog izletišta Podgoričana i Podgoričanki.

Javnosti je već poznato da su počeli pripremni radovi za izgradnju još jedne višespratnice koja zadire u samu park šumu. Zbunjeni građani su izašli na protest, koji se po ocjeni ovog izvještača pokušao pretvoriti u političko – bolje reći politikansko nadgornjavanje. Naime, jedan od govornika na protestu iz Uprave Glavnog grada, je prebacio odgovornost na Vladu i resorno ministarstvo, našto je izviždan od grupe građana okupljenih oko odbornika URA-e Luke Rakčevića.

Ministarka ekologije i uređenja prostora nije prisustvovala protestu, a bili su vidljivi i optužujući transparenti protiv URA-e.

Tako je zbunjenim građanima, istinskim zaljubljenicima Gorice, ostalo da nagađaju čija je nadležnost sprečavanje dalje devastacija omiljenog izletišta, ko je kriv za uništavanje prostora, a to nije bila svrha njihovog protesta, već očuvanje onog što je ostalo od omiljenog izletišta.

Prema informacijama koje su objavili mediji, suvlasnik dnevnika Dan Mladen Milutinović i firma Eurozon su investitori objekta na spornoj lokaciji.

Omer Šarkić

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register