Rogozin zaprijetio Crnoj Gori: Sarmat neće tražiti dozvolu za letjenje

Objavljeno: 06.06.2022, 11:49h

Dmitrij Rogozin, šef svemirske agencije Roskosmos, oglasio se na Tviteru uputivši poruku Crnoj Gori i zaprijetivši našoj zemlji raketama Sarmat.

“Znate što je dobar “Sarmat”? Neće da traži saglasnost za letjenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju”, naveo je on.

Sarmat je interkontinentalna balistička raketa, a sposoban je da nosi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca i da pogodi mete hiljadama kilometara daleko.

Crna Gora je zabranila prelet avionu kojim je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov trebalo sjutra da doputuje u posjetu Beogradu.

Rogozin je svojevremeno, dok je bio potpredsjednik ruske Vlade zadužen za naoružanje, kazao da će Crna Gora zažaliti zbog odluke da se pridruži NATO.

Demokratski front je 2016. pozvao Rogozina da posjeti Crnu Goru, a iz Ministarstva vanjskih poslova je tada rečeno da to nije moguće jer se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na osnovu stava Vlade da u sankcijama prema Rusiji slijedi Evropsku uniju.

Rogozina je, kako je saopšteno tada iz MVP, u posjetu Crnoj Gori pozvao jedan od lidera DF Milan Knežević, bez ikakvih konsultacija s nadležnim organima.

 

Kosačov: Reakcija Moskve i Beograda na zabranu leta mora biti zajednička i oštra

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register