Pet pitanja za promjenu života

Objavljeno: 28.05.2022, 07:13h

Poslušajte svoj unutrašnji glas i odgovorite na pet pitanja koja mogu transformisati vaš život.

Što radite?

Ponekad radnje u životu mogu postati automatske i u jednom trenutku nađete se na vama nezamislivom mjestu i pitate se kako ste došli do te tačke u svom životu. Zato obratite pažnju na ono što radite – bilo to u privatnoj ili poslovnoj sferi i razmislite je li to u skladu s vašim idealima i većim ciljevima. Pokušajte primijetiti čine li vas trenutno radnje zadovoljnima i ispunjenima ili ste sve više uznemireni – to vam može biti jasna poruka oko toga što trebate činiti dalje.

Kako se osjećate?

Vaše emocionalno stanje može biti ključan indikator kvalitete i zadovoljstva u vašem životu. Zapitajte se kakve su vaše emocije. Osjećate li se iscrpljeno ili ste puni energije? Jeste li mirni i ispunjeni ili nervozni i tjeskobni? Ako većinom vremena osjećate pozitivne emocije, to znači da ste na dobrom putu.

Što želite?

Ovdje pokušajte zanemariti i izbaciti sva očekivanja koja drugi imaju oko vas. Zapitajte se, da imate svo vrijeme svijeta i sav novac na svijetu i ne morate se brinuti ni o čemu – što biste voljeli raditi u životu. Što vas usrećuje i ispunjava?

Što zanemarujete?

Koje su to stvari koje redovno ignorišete i negirate u svome životu govoreći da će biti bolje ili da ćete to kasnije riješiti? Možda vas upravo te stvari tište i isprečavaju vam se na putu do sreće. Koliko god se bojite ući u koštac s tim problemima, pomislite koliko bi vam život bio bolji bez njih.

Što očekujete?

Svi mi imamo neispunjene snove i želje, ali mnogi ne rade ništa da ih ostvare već samo čekaju – bolje dane, bolje prilike. Čekaju da neko ostvari snove umjesto njih. Nemojte to dopustiti već sami učinite sve što možete kako biste ispunili svoje najdublje želje. (Izvor:sensa.story.hr)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register