Šojgu: Rusija formira 12 novih jedinica i odreda

Objavljeno: 20.05.2022, 16:32h

U zoni odgovornosti u Zapadnom vojnom okrugu Rusije raste napetost i preduzimamo intezivne mjere da se tome suprotstavimo, kaže ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, povodom zahtjeva Švedske i Finske da budu primljene u NATO, piše Sputnjik, prenosi RTS.

Na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije Šojgu je upozorio na to da SAD i NATO povećavaju razmjere operativne i borbene pripreme u blizini ruskih granica i ukazao na to da u seriji vojnih vježbi “Zaštitnik Evrope” učestvuje više od 40.000 vojnika.

Kako bi se odgovorilo na prijetnje na ruskim zapadnim granicama, do kraja ove godine u Zapadnom vojnom okrugu će biti formirano 12 novih vojnih jedinica i odreda, rekao je Šojgu.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Šojgu je istakao da se više od 1.900 ukrajinskih nacionalista, blokiranih u fabrici “Azovstalj” u Marijupolju, predalo ruskim snagama.

“Nastavlja se blokada fabrike “Azovstalj”. S teritorije čeličane evakuisani su civili koje su tamo kao taoce držali ukrajinski nacionalisti. Spaseno je 177 ljudi, među kojima je 85 žena i 47 djece. Svima je ukazana adekvatna medicinska i psihološka pomoć. Nacionalisti blokirani u fabrici su počeli da se predaju. U ovom trenutku položilo je oružje 1.908 osoba”,  rekao je Šojgu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register