MC: Savjet RTCG da provjeri optužbe EBU i utvrdi odgovornost

Objavljeno: 20.05.2022, 14:24h

Media centar, nevladina organizacija iz Podgorice, je pozvao danas Savjet RTCG da “temeljno provjeri optužbe koje je na račun RTCG uputila Evropska radiodifuzna unija (EBU) i utvrdi odgovornost u slučaju eventualnih propusta tokom glasanja za pjesmu Evrovizije”.

“Isključivanje odluka žirija iz Crne Gore zbog dogovaranja glasova je suviše ozbiljna optužba EBU da bi mogla biti prećutana od strane Savjeta RTCG. Ili EBU daje netačne informacije i neosnovano optužuje ili je, pak, stručni žiri kojeg je izabrao generalni direktor RTCG uradio nešto što baca ljagu na crnogorski nacionalni medijski servis, ali i na državu Crnu Goru”, rečeno je u saopštenju Media centra.

Media centar podsjeća članove i članice Savjeta RTCG “da imaju na umu da su tamo da bi zastupali interese javnosti”, koja “ima pravo da o ovome bude detaljno i tačno informisana”.

“Generalni direktor se ne može praviti mrtav u ovoj situaciji, pogotovo jer je on taj koji je izabrao žiri. Napominjemo da je i izbor predstavnice Crne Gore bio praćen ozbiljnim optužbama u vezi sa navodno unaprijed dogovorenim ishodom. Aktuelni menadžment je ukinuo Monteviziju kao bitnu kariku u procesu izbora nacionalnog predstavnika za pjesmu Evrovizije, koja je bila dobra prilika za afirmisanje mladih muzičara i kompozitora iz Crne Gore”, piše u saopštenju Media centra.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register