Advokat MPC: Protiv MCP i Joanikija se ne vodi istraga

Objavljeno: 20.05.2022, 20:22h

Povodom vijesti da je Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) Srpske pravoslavne crkve i mitropolita Joanikija, zbog prikrivanja pedofilije, advokat Mitropolije  Dalibor Kavarić je pozvao da sve treba detaljno ispita.

“Da ovaj slučaj sveobuhvatno ispitaju i utvrde da li ima odogovrnosti kako u odnosu na mitropolita Joanikija tako i u odnosu na one koji su pokrenuli krivični postupak i po mom mišljenju izvršili krivično djelo lažno prijavljivanja sa ciljem prljavog i hibridnog rata protiv MCP i protiv SPC. Sa ciljem pokušaja njene kompromitacije”, kazao je pravni zastupnik MCP i mitropolita Joanikija Mićovića Dalibor Kavarić.

Kavarić je kazai da se protiv MCP i Joanikija, ne vodi istraga.

“Podnošenje krivične prijave protiv bilo koga za bilo koju radnju, praktično ustanovljava podnošenje odnosno formiranje predmeta. Na primjer, ako ja vas prijavim za krivično djelo ubistvo bez obzira da li ste vi to djelo učinili ili ne, tehnički se mora formriati predmet”, kazao je Kavarić.

Iz tužilaštva su za TVCG saopštili da su od kolega iz Srbije, zatražili saslušanje bivšeg đakona Srpske pravoslavne crkve Bojana Jovanovića, koji u svojoj knjizi – ispovijest – Kako smo ubili Boga, govori o pedofiliji unutar crkve.

U toku izviđaj zbog navodnog prikrivanja pedofilije u SPC u CG

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register