NIN: Jedan od vodećih kriminalaca Filip Korać finansirao SNS

Objavljeno: 19.05.2022, 08:44h

Nikada osuđen, čak ni optužen, ali označen u spisima BIA i MUP-a kao jedan od vodećih kriminalaca, Filip Korać, zapravo je finansirao Srpsku naprednu stranku (SNS), potvrdio je za NIN Dragan Ilić, poznat po nadimku Limar, funkcioner SNS-a u podavalskim selima na Voždovcu u Beogradu i predsjednik Mjesne zajednice Beli Potok.

Kako piše nedeljnik NIN, na pitanje da li je Filip Korać pomagao SNS-u za izbore 2012, Ilić je odgovorio: “Jeste, oni su tu nešto tamo u Ripnju, malo su finansijski pomogli. Pomagao je dosta, koliko ja znam. I pre mene je pomagao”.

A o tome da li su Filip Korać i njegov otac Vukašin Korać članovi SNS-a tamo gdje je on nadležan, a Ilić je odgovorio: “Filip nije, a Vukašin jeste”.

Na dodatno pitanje od kada je Vukašin član SNS-a, Ilić je odgovorio da je stariji Korać već bio u stranci kada je on preuzeo mjesni odbor.

Naprednjacima, piše NIN, nije smetao novac Koraća, kao što im nije smetala ni biografija NIN-ovog sagovornika i njihovog funkcionera Dragana Ilića Limara.

“Naime, Iliću se sudilo u beogradskom Specijalnom sudu kao pripadniku organizovane kriminalne grupe Željka Maksimovića Make zbog ubistva policijskog generala Boška Buhe 2002. Postupak za ubistvo generala Buhe do danas nije okončan. Uostalom, sa Ilićem je prilikom lokalne svečanosti u Belom Potoku bila i tadašnja državna sekretarka MUP-a i kadar SNS-a Biljana Popović Ivković, o čemu svedoči njihova zajednička fotografija”, navodi NIN.

I kao što im je bilo poznato ko je Ilić, dodaju, tako su naprednjaci znali i da je Korać blizak Luki Bojoviću, čija kriminalna reputacija nije sporna.

Za Filipa Koraća se nije čulo sve do ubistva Aleksandra Stankovića koga su zvali Sale Mutavi, oktobra 2016.

Navodi se i da je navodno organizovao napad na tribinu Partizana da bi preuzeo narko-tržište.

Filip Korać se predao 24. aprila hrvatskim organima koji ga sumnjiče za falsifikovanje isprava.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register