Zaharova: Finska nije kao Ukrajina

Objavljeno: 18.05.2022, 20:34h

Odgovor Rusije na odluku Finske o pridruživanju NATO-u biće poznat nakon što se uzme u obzir cijeli niz faktora koji će biti specifični za članstvo Finske u Sjevernoatlantskom savezu, rekla je danas Maria Zaharova, portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Ovim pitanjem baviće se naše Ministarstvo obrane. Donijećemo odluku nakon što se uzme u obzir cijeli niz faktora i detalja o tome kako će napredovati primanje Finske u NATO. Odluka će biti donesena na temelju svih tih faktora, ali nju će prvenstveno donijeti vojska”, naglasila je Zaharova.

Zaharova je rekla da ne zna za primjere da u Finskoj (po analogiji s Ukrajinom) “postoji ogroman broj nacionalističkih bataljona”, kao i “da su desetine bioloških laboratorija Pentagona bile raspoređene u Finskoj, u kojima su vođeni eksperimenti sa opasnim patogenima.” Kako je naglasila Zaharova, u Finskoj, za razliku od Ukrajine, nema upumpavanja oružja koje se i po ugovoru i bez njega isporučuje u zonu oružanog sukoba. “Ovo je samo kratak pregled onoga što razlikuje Finsku od Ukrajine u protekloj deceniji”, dodala je Zaharova, prenosi TASS.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register