Sudija iz H. Novog optužuje Medenicu

Objavljeno: 18.05.2022, 21:08h

Sudija Osnovnog suda u Herceg Novom Jovan Stanković  je, saslušan u svojstvu građanina, optužio svoju bivšu šeficu, pritvorenu Vesnu Medenicu, da je vršila uticaj na njega i tražila da zakaže pripremno ročište u slučaju Instituta Igalo kao i da donese presudu u slučaju tužbe ‘Carina’ protiv Pavla Popovića, iako Popović nije u zakonskom roku odgovorio na tužbu.

Sve ovo Medenica je navodno tražila od Stankovića tokom marta ove godine, kad više nije bila na funkciji predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i mjesec uoči lišavanja slobode.

“U tom trenutku sam se našao u veoma nezahvalnoj poziciji. Da sam odbio, zamjerio bih joj se, shvatio sam da mi može vrlo lako stvoriti goleme probleme u pravosuđu, a sa druge strane otvorio bih prostor za dalje pritiske da se taj predmet što prije završi, a koji bi sigurno uslijedili čim se ona za njega zainteresovala. I donio sam tu odluku, smatrajući to u tom trenutku najjednostavnijim rješenjem, da sklonim taj predmet iz kancelarije, a što je najvažnije da skinem nju sa dnevnog reda”, rekao je sudija Stanković, prenosi portal Vijesti.

Vesna Medenica se nalazi u pritvoru, koji joj je produžen dva mjeseca, pod sumnjom da je dio kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš i da je zloupotrebljavala službeni položaj.

VEZANE VIJESTI

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register