Politico: Davanje lažnih nada Kijevu

Objavljeno: 18.05.2022, 21:26h

Sajt Geopolitika.news je prenio najznačajnije djelove danas objavljenog članka američkog medija Politico, koji, kako navode, “pristupom i realističkim pogledom na stanje u današnjoj Ukrajini prilično odstupa od uobičajenih medijskih šablona na Zapadu nakon pokretanja ruske vojne intervencije u toj zemlji 24. februara.

Insistiranje na tome da Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u trebaju željeti upravo ono što Ukrajina radi je razumljiva ali i opasna politika, navode autori u uvodu članka.

Takvo insistiranje ne samo što reskira da nas potencijalno uvuče u nuklearni rat, nego takođe reskira davanje Ukrajini lažne nade i odgađanje sporazuma. A našu prirodnu simpatiju prema Ukrajini ne treba miješati s potpuno usklađenim interesima, stoji u istom tekstu.

Dalje se kaže kako je ruska invazija diljem Zapada podstakla veliki izliv podrške i solidarnosti s Ukrajinom, a da su članice NATO saveza omogućile Ukrajini efikasan otpor isporukama oružja, razmjenom obavještajnih podataka i protivruskim sankcijama…

Kijev je, bez stvarne zaštite, postao hrabriji do te mjere da je “preduzeo korake koji su ubrzali odlučnu rusku akciju”, zaključuju autori, prenosi Geopolitika.news.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register