Hoće ljepotu da unište i zarade pare

Objavljeno: 15.05.2022, 15:12h

270 stabala je oboreno. Tako se uništava priroda, ljepota i divljina Grebaje i nacionalnog parka Prokletije.

Javlja: Jetmir Gocaj*

Građani, planinari i zaljubljenici u prirodu iz Crne Gore, ali i regiona, u poslednjih nekoliko dana su mogli vidjeti nemile fotografije iz Grebaje.

Kao što ste vidjeli poslednjih dana, dolina Grebaje bagerom se poravnjava. Otvaraju se putevi bez ikakvog znanja, hoće ljepotu da unište i zarade pare.

Pozivam vas sve da svi zajedno ne dopustimo tu nepravdu, da nacionalni park Prokletije i dolina Grebaje ostanu lijepi. Svi zajedno, jači smo…uz dolinu.

270 stabala je oboreno. Tako se uništava priroda, ljepota i divljina Grebaje i nacionalnog parka Prokletije.

Apelujemo na nadležne da sačuvaju prirodu Grebaje i nacionalnog parka i da zaustave nelegalne aktivnosti na ovom prostoru. Šteta je već napravljena, ali smatramo da smo još na vrijeme da se spriječi nepovratna devastacija ovog područja.

Prokletije su planinski masiv koji se nalazi u pograničnom području Crne Gore i Albanije i jedan je od ljepših krajolika Evrope. Planinari rado posjećuju ovaj prostor koji kada se pogleda uživo, ostavlja bez daha. Prokletije su proglašene nacionalnim parkom 2009. godine i tek poslednjih 10 godina ih planinari iz Crne Gore, regiona i svijeta otkrivaju.

*Gocaj je planinarski vodič i stanovnik Grebaje

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register