U Podgorici skup podrške palestinskom narodu

Objavljeno: 14.05.2022, 19:33h

Društvo crnogorsko – palestinskog prijateljstva je pozvalo građanke/ne na skup podrške palestinskom narodu koji organizuje danas (nedjelja 15. maja) sa početkom u 12:00 časova na Trgu Argentina u Podgorici.

“Ovom prilikom vas pozivamo da nam se priključite na skupu podrške kako bismo svi zajedno pokazali solidarnost sa palestinskim narodom i njegovom 74 godine dugom borbom ZA SLOBODU I MIR PALESTINE.

Organizatori skupa podsjećaju na to da je palestinska NAKBA počela 1948. i da se nastavlja do danas. Nakba na arapskom znači “katastrofa”. Ova riječ se odnosi na uništavanje palestinskog društva 1948. godine kada su cionističke snage izvršile etničko čišćenje Palestinaca iz njihovih domova i stvorile Izrael.

“Broj palestinskih izbjeglica prisiljenih da napuste svoje domove porastao je tokom godina sa 900.000, ili skoro dvije trećine stanovništva 1948. godine, na sedam miliona 2022. godine. Svi oni čekaju da se vrate u svoje domove i gradove i dobiju odštetu, što potvrđuje rezolucija 194 UN”, podsjećaju organizatori.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register