Predsjednik Opštine Kolašin podnio ostavku

Objavljeno: 14.05.2022, 17:54h

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović podnio je ostavku na tu funkciju, a povod za takvu odluku su, kako je rekao, političke interpretacije presude Apelacionog suda, kojom je osuđen na uslovnu kaznu.

Bulatović je rekao da mu je kazna izrečena zbog toga što je mladom, nezaposlenom, fakultetski obrazovanom čovjeku, omogućio da u Policijskoj akademiji završi obuku za komunalnog policajca u trajanju od dvadeset dana.

“Jedini način da završi obuku je bio da bude upućen preko Opštine Kolašin, pošto taj vid obuke nije bio organizovan za građane”, rekao je Bulatović.

Ispostavljenu fakturu od 466 eura je platila Opština Kolašin, a on je “lično kasnije taj iznos uplatio na opštinski račun”.

“Smatrao sam da će na ovakav način jedna porodica sa maloljetnom djecom ostati da živi u Kolašinu. Obzirom da sam se trudio da moje odluke budu u skladu sa moralnim i zakonskim normama, želim da činom ostavke rasteretim svoje saradnike, pripadnike svoje partije, svoju porodicu i sebe”, napisao je Bulatović u obrazloženju ostavke.

U presudi Višeg suda pisalo je da je Bulatović kriv jer je 3. oktobra 2018. godine u prijavi za stručno osposobljavanje Policijskoj akademiji u Danilovgradu svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policjaca.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register