GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Abazović ima istorijsku šansu da ispuni obećanje i ispoštuje datu riječ

Objavljeno: 13.05.2022, 12:03h

Građanska inicijativa (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu je poručila novom ministru odbrane Rašku Konjeviću da “ukidanje vojnog poligona i proglašenje zaštićenog područja na Sinjajevini predstavlja strateški interes naroda Crne Gore i u skladu je sa sprovedenim naučnim studijama, prostornim planom Crne Gore, međunarodnim konvencijama i regulativom Evropske Unije”.

GI očekuje da nova Vlada pitanje vojnog poligona “aktuelizuje u što kraćem roku, a da ishod tog procesa bude ukidanje odluke o vojnom poligonu i proglašavanje Sinjajevine regionalnim parkom prirode u čijem će upravljanju aktivno učestovati lokalna zajednica”.

Iz Ministarstva odbrane juče je saopšteno da je ministar Konjević imao sastanak sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks, na kojem je “ukazano i na potrebu da se pitanje vojnog poligona na Sinjajevini aktuelizuje i riješi, kako bi Vojska Crne Gore dobila poligon neophodan za izgradnju njenih kapaciteta“.

“Podsjetićemo da je aktuelni premijer, a potpredsjednik prethodne Vlade Dritan Abazović, obećao u više navrata da će poligon na Sinjajevini biti ukinut, te stoga očekujemo da konačno održi riječ datu više puta na samoj Sinjajevini, kao i putem medija. Ako je u prethodnoj Vladi potpredsjednik Abazović bio spriječen da riješi to pitanje, sada kao premijer ima istorijsku šansu da ispuni obećanje i ispoštuje datu riječ”, poručuju iz GI Sačujvajmo Sinjajevinu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register