SDT nije tražilo potvrdu da li je Miloš Medenica na liječenju u Srbiji

Objavljeno: 11.05.2022, 12:21h

Specijalno državno tužilaštvo nije tražilo pribavljanje informacija od nadležnih organa Srbije o Milošu Medenici posredstvom ovog ministarstva, odgovorili su „Danu“ iz Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde Crne Gore do danas nije dobilo zahtjev od Specijalnog državnog tužilaštva da od kolega iz Srbije traži informacije o Milošu Medenici, sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, osumnjičenom za stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da provjeri podatak da li se on nalazi na liječenju, a imajući u vidu da je nedostupan našim organima i da je za njim raspisana nacionalna potjernica. To je Danu potvrđeno iz resora kojim rukovodi Marko Kovač.

“Specijalno državno tužilaštvo nije tražilo pribavljanje informacija od nadležnih organa Srbije o Milošu Medenici posredstvom ovog ministarstva. Posredstvom ovog ministarstva nije upućivan zahtjev Srbiji za saslušanje imenovanog,  navodi se u odgovoru koji je Dan dobio iz Ministarstva pravde.

Kada je SDT donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miloša Medenice, njegove majke i još nekoliko lica, on nije bio u državi. Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila, a njen sin je, navodno, tri dana kasnije primljen na liječenje na jednoj beogradskoj klinici.

Miloš Medenica, kojem se na teret stavlja i krivično djelo navođenje na protivzakoniti uticaj, navodno je još u decembru prošle godine napustio Crnu Goru. Prema pisanju medija, otišao je iz države samo dva dana nakon hapšenja službenika policije iz sektora obezbjeđenja ličnosti i objekata Darka Lalovića, koji je bio tjelohranitelj njegove majke. Lalović i Nikšićanin Branislav Karadzić nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su bili članovi kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom droge, cigareta i oružja. Iz transkripata razgovora koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol, a koji su dospjeli u javnost, proizilazi da je Miloš Medenica veoma često, posredstvom policajca Darka Lalovića, kupovao kokain i da je insistirao da ta droga bude iz Kolumbije.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda se sumnjiči da je upravo po nalogu sina za određenu dobit pristala da utiče na kolege da u postupcima revizije donose odluke u korist firmi Fab lajv i Cijevna komerc. Među osumnjičenima za pripadništvo navodnoj grupi Miloša Medenice nalaze se i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Petar Milutinović i Radomir Raičević. U javnosti se spekuliše da će status svjedoka saradnika u ovom predmetu dobiti vlasnici Fab lajva Bojan i Marko Popović. Nakon hapšenja Medenice, lisice na ruke stavljene su i Miloradu Medenici, Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću i Luki Bakoču. Uslijedila su hapšenja Ulcinjanina Marjana Bevenje i Baranina Steva Karanikića zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije Miloša Medenice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register