Press: ‘Voli’ kupovao gorivo od Medenica

Objavljeno: 10.05.2022, 19:56h

Kompanija “Voli Trade”, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, tokom tri godine je uplatila oko 1,79 miliona eura firmi “Timi”, Miloša Medenice, sina dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, objavio je portal Press, navodeći da to pokazuje dokumentacija do koje su ekskluzivno došli ovaj portal i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Tokom 2015. godine firma “Voli Trade” kupila je od kompanije “Timi” gorivo u iznosu od 542.422 eura, u 2016. godini evidentiran je iznos od 534.900, a 2017. godini 715.461 eura.

Podaci pokazuju da se kompanija “Timi” zapravo tih godina bavila preprodajom goriva, koje je, navodno, nabavljala prvenstveno kod kotorske kompanije “Mivis”, pa ostaje nejasna poslovna i ekonomska logika firme “Voli”, koja se odlučila da gorivo, navodno, kupuje kod preprodavca umjesto direktno kod prodavca – kotorske kompanije, piše Press.

LUPA je pokušala da dobije objašnjenje vezano za poslovnu saradnju firmi Miloša Medenice i Dragana Bokana, međutim PR menadžerka kompanije “Voli Trade” Olivera Šuškavčević nije odgovarala na pitanja.

U dokumentaciji dostavljenoj Investiciono – razvojnom fondu nema ugovora potpisanih između firme “Voli Trade” i “Timi”, a takođe nijesu dostavljene ni kopije faktura vezanih za novčane transakcije te dvije kompanije.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila i sada se nalazi u pritvoru, a njen sin Miloš se, prema informacijama advokata Zdravka Begovića, liječi u Beogradu od bolesti zavisnosti. Dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda CG je osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, a njen sin za šverc droge i cigareta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register