Kabinet predsjednika: Lokalni izbori biće održani 23. oktobra

Objavljeno: 10.05.2022, 16:39h

Nakon što je parlament juče ponovo usvojio dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, koje su stupile na snagu, ranije raspisani lokalni izbori biće održani 23. oktobra, saopšteno je iz kabineta Predsjednika Crne Gore.

Savjetnik crnogorskog Predsjednika za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić saopštio je da se ranije raspisani lokalni izbori odgađaju i biće održani 23. oktobra, što je određeno današnjim odlukama, koje je donio Predsjednik Crne Gore.

To znači da se za 23. oktobar odgađaju ranije raspisani izbori koji su tokom juna trebalo da budu održani u Tivtu, Budvi, na Žabljaku, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici i u Pljevljima.

Odluke o izmjeni odluka o raspisivanju izbora za odbornike u skupštinama prethodno navedenih lokalnih samouprava stupaju na snagu danas, danom donošenja i integralni su dio crnogorskog pravnog poretka.

Biće objavljene u “Službenom listu Crne Gore” i u “Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi”, na osnovu kojih će nadležni državni organi i izborne komisije dalje na odgovarajući način postupati.

“Neophodno je naglasiti da će Odluka o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada), Skupštini opštine Plav i Skupštini opštine Rožaje, koji će se takođe održati 23. oktobra ove godine, biti donesena pravovremeno i to u unaprijed definisanom periodu (najranije) od 15. jula, do (najkasnije) 24. avgusta, ove godine”, navodi Bastijančić.

 

Skupština ponovo usvojila kontroverzni Zakonu o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register