Dolina četvrtastih stabala (video)

Objavljeno: 10.05.2022, 07:47h

Nekoliko kilometara sjeverno od zone Panamskog kanala nalazi se dolina “kvadratnih stabala (drveća)” El Valle de Anton. Ovo je jedinstvena turistička atrakcija gdje drveće porodice pamuka ima pravougaona debla, piše zanimljivostidana.com.

Stručnjaci sa Univerziteta Florida su uzeli mladice misterioznog drveća da vide da li zadržavaju iste karakteristike u drugom okruženju i zaključili da njihov kvadratni oblik mora da ima veze sa uslovima jedinstvenim za dolinu u kojoj raste.

Dokaz da je uzrok ovog bizarnog fenomena duboko usađen ukazuje činjenica da su i njihovi prstenovi, koji predstavljaju njegov rast, takođe kvadratni.

Smještena na drugom najvećem naseljenom uspavanom vulkanu na svijetu, dolina “kvadratnih drveća-stabala” jedna je od najkontroverznijih turističkih atrakcija Paname, iz jednostavnog razloga što mnogi ljudi jednostavno ne vjeruju da postoji nešto posebno u vezi sa tim mjestom. Mnogi ne pronalaze kvadratno drveće na početku, a oni koji ga vide, ne misle da ima nešto posebno u vezi sa njima.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register