Medenica angažovala poznatog beogradskog advokata

Objavljeno: 01.05.2022, 10:12h

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica angažovala je poznatog beogradskog advokata Zdenka Toamanovića koji je, prema informacijama portala Standard, već bio kod nje.

Prilikom prvog razgovora Tomanovića i Medenice svi ostali advokati i njihovi klijenti su morali da čekaju da se sastanak završi. Ostali su bili “zarobljeni” u prostorijama gdje su se našli, navodno zbog bezbjednosti, piše portal.

Iako je više puta naglašeno da Medenica nema povlašćen status u Istražnom zatvoru, ipak, ovakav tretman upućuje na razmišljanje da je bivša predjednica Vrhovnog suda više nego povlaštena u odnosu na druge “stonovnike” spuškog zatvora.

Ona je smještena u Istražni zatvor u prostoriji sa državljankom SAD osumnjičenom za pronevjeru novca.

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković Medenicu sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš Medenica, počinila krivično djelo protivzakoniti uticaj.

Njoj je 20. aprila određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je, kao pripadnik kriminalne organizacije na čijem čelu se nalazi njen sin Miloš Medenica, vršila nezakonit uticaj na donošenje odluka u sudskim postupcima revizije.

Medenica je uhapšena 17. aprila oko 22.20 časova na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Medenica sama u ćeliji

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register