DPS: Imenovanje Šukovića osveta našoj partiji

Objavljeno: 30.04.2022, 10:13h

Imenovanje višeg policijskog inspektora Predraga Šukovića za novog načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u Demokratskoj partiji socijalista vide kao osvetu prema toj stranci.

“Imenovanje Predraga Šukovića, osobe koja je pravosnažno osuđena zbog prijetnji tadašnjem premijeru, a trenutno poslaniku Dušku Markoviću, na mjesto šefa SPO, pokazuje da sistem koji personifikuje aktuelni premijer, i dalje pokazuje tendenciju osvete prema DPS i promoviše kadrove koji posjeduju ovu karakteristiku. Skandalozno je da se postavljenjem na odgovornu poziciju prvog policajca u borbi protiv organizovanog kriminala, rehabilituju ljudi koji su pokazali ličnu neodgovornost, zbog čega su krivično procesuirani, pritvarani i pravosnažno osuđeni”, poručuju iz DPS-a.

Kažu i da to nije nikakav „inkluzivan“ model vladavine.

“Već prilično politički perverzan i nemoralan, posebno imajući u vidu da je glavni idejni tvorac ovakvih i sličnih kadrovskih rješenja, u poziciji odlučivanja isključivo našom političkom voljom. Uostalom, ovakvu osvetničku matricu koju očigledno i dalje promoviše aktuelni premijer, pokušala je da forsira i prethodna vlada, pa je završila neslavno, i urušila se”, poručuju iz DPS-a.

Podsjećaju na poslovicu koja kaže da se pametan čovjek uči na tuđim greškama, a onaj koji to nije na sopstvenim.

“Nadamo se da u novoj vlasti ima dovoljno pameti da u najkraćem mogućem roku zaustavi praksu inferiorne osvete prema DPS-u i potragu za kadrovima koji su spremni da se tim aktivnostima bave”, poručuju iz DPS-a.

Šuković novi načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register