Srušio avion zbog videa (video)

Objavljeno: 29.04.2022, 07:35h

Amerikanac Trevor Džekobs je namjerno srušio svoj laki avion da bi dobio atraktivan video, za šta je kažnjen oduzimanjem letačke dozvole na godinu dana.

Video je na platformi YouTube objavljen u decembru 2021, a vazduhoplovna administracija završila je istragu u aprilu ove godine. Odluku su donijeli na osnovu više činjenica: nije pokušao ponovo pokrenuti motor, nije pokušao pronaći sigurno mjesto za slijetanje, iako ih je bilo nekoliko u blizini, te nije obavijestio kontrolu letjenja o lokaciji pada aviona. Bilo im je sumnjivo i to što je Trevor padobran imao na leđima za vrijeme cijelog leta, a nisu vjerovali ni da su kamere slučajno postavljene na strateška mjesta na letjelici, prenose online mediji.

On u videu poriče da je pad bio planiran te tvrdi kako ozbiljno razmatra da odustan od letjenja nakon oštrih reakcija iz zajednice avijatičara.

Džekobs se bavi ekstremnim sportovima, a 2014. predstavljao je SAD na Zimskim olimpijskim igrama u kategoriji snoubordovanja, gdje je zauzeo deveto mjesto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register