Novosti: Uhapšen Filip Korać

Objavljeno: 29.04.2022, 23:04h

Beogradske Večernje novosti su objavile da je, prije nekoliko dana, uhapšen Filip Korać, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića, koji se nalazi u španskom zatvoru.

“Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine. Umesto da je pričao o ubistvima za koja je optužen (u ovom trenutku najmanje sedam) on je izjavio da država sarađuje sa ‘škaljarskim klanom iliti Filipom Koraćem’. Belivuk je rekao da je Korać saradnik Bezbednosno-informativne agencije i Interpola, ali i Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema operativnim saznanjima crnogorske policije važi za navodnog vođu ‘škaljarskog klana’”, pišu Novosti.

Posle hapšenja Luke Bojovića u Valensiji, u februaru 2012, Korać je navodnopreuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru, navode beogradski mediji.

Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbiji i da je zbog toga trebalo da bude priveden u velikoj akciji policije. Međutim, uspi je da pobjegne.

Korać, koji je u trenutku kada je rat porodica Bojović-Šaranović buktao na ulicama Srbije i Crne Gore, navodno otišao u Holandiju, odakle je nastavio da vodi poslove. Iako se njegovo ime često pominjalo na stranicama crne hronike, godinama niko nije znao kako izgleda. Sve do ubistva Nikole Bojovića, Lukinog brata, na čijoj je sahrani sa Radetom Rakonjcem i Dragoslavom Miloradovićem nosio kovčeg ubijenog Bojovića, piše republika.rs.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register