Konferencija o trendovima u komunikacijama za aktivne građane

Objavljeno: 26.04.2022, 22:00h

Peta po redu PRaćka – konferencija o trendovima u komunikacijama za aktivne građane – održana je nedavno u prostoru “Miljenko Dereta” u Beogradu, gdje se okupilo više desetina aktivista civilnog društva iz regiona (Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH i Kosovo), kao i stručnjaci iz oblasti medija, marketinga, um,etnosti.

Ovogodišnja PRaćka, koju organizuju Građanske inicijative u saradnji sa EU TACSO 3, bila je posvećena tome kako da se organizacije civilnog društva, u uslovima suženog prostora za građansko djelovanje, odupru pritiscima i da svoj rad predstave na najefikasniji način, koristeći se novim alatima i tehnologijama.

Organizacije civilnog društva u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana suočavaju se sa globalnim trendom koji se odvija već dugi niz godina – sužavanjem prostora za djelovanje sa ciljem ograničavanja osnovnih sloboda. Pandemija kovid-19 je zbog niza represivnih mjera ovaj trend još više ubrzala, a zbog stalnih pritisaka koje trpe, organizacijama civilnog društva je sve teže da dopru do javnosti i komuniciraju svoje aktivnosti u cilju promovisanja i zaštite osnovnih ljudskih prava.

Tokom dva dana, kroz panel diskusije i radionice, učesnici PRaćke su imali priliku da nauče kako da promijene ustaljeni način razmišljanja, osmisle nove pristupe i primijene nove metode u prevazilaženju prepreka, kao i da komuniciraju preko TikToka i Podcaste sa mlađom publikom.

Prvi dan PRaćke otvorili su Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa, i Richard Allen, tim lider EU TACSO 3, a potom su uslijedile dvije panel diskusije: Sužavanje prostora za rad OCD i jačanje otpornosti i Komunikacije posle pandemije, javili su organizatori konferencije.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register