Kako je privođena osumnjičena V. Medenica?

Objavljeno: 19.04.2022, 08:46h

Bloger Omer Šarkić javno postavlja pitanja i traži odgovore od Uprave policije i Tužilaštva.

Pitanja su:

–               Da li je privođenje Vesne Medenice bilo po zakonu ili po povlašćenom tretmanu?

–               Ako nije, a ja sam siguran da nije, pitam, čime je Medenica zaslužila povlašćeni tretman? Da li sumnjom da je počinilac najtežih krivičnih djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj?

–               Da li će neko odgovarati za taj, očigledno namjeran propust i javno pokazivanje da zakoni nijesu isti za sve, čak ni u fazi privođenje?

Svojevremeno sam i sam bio uhapšen zbog sumnje za mnogo lakše krivično djelo „nepostupanje po naređenju službenog lica“. Poslije noći provedene u „Betonjerci“, odveden sam kod tužioca tzv. maricom, sa rukama na leđima vezanim lisicama. Pri izlasku iz „marice“, umalo sam pao, pridržao me je policajac koji mi je rekao da mu je žao, ali da je pravilo privođenja u službi takvo: ruke moraju biti vezane lisicama, iza leđa osumnjičenog.

Ni jedna do ove dvije zakonske obaveze kod privođenja Vesne Medenice nije ispoštovana.

Na snimku privođenje Vesne Medenice se vidi da nije dovedena „maricom“, već luksuznim automobilom, da su joj ruke bile naprijed, reklo bi se nevezane, sa jaknom preko njih, te da je istrčala iz automobila. Sa vezanim rukama se ne može trčati, a policajac(ka) je obavezan da je drži ispod ruke, što u privođenju Medenice nije bio slučaj!

Omer ŠARKIĆ

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register