Završeno snimanje filma ‘Crna dama’

by | apr 12, 2022 | Šta ima?, Čuj - viđi - javi | 0 comments

‘Crna dama’ je crna komedija sa elementima satire koja prati radni dan u jednom pogrebom preduzeću. Protagonista filma je mladi otac, vlasnik pogrebnog preduzeća, čije želje i ambicije postaju dominantan dio njegovog karaktera.

Glavnu ulogu tumači Petar Dobričanin, a pored njega u filmu glume Radmila Božović, Olivera Vuković, Jovan Dabović i Nataša Knežević.

Producentkinje filma su Anđela Burzan i Gana Čomagić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, dok scenografiju potpisuje Darko Musić.

Asistentkinja režije bila je Milena Đukić, prva asistentkinja produkcije Nađa Kastratović, skripterka Nina Krstajić. Zvuk je snimio Aleksandar Saša Brajović. Rasvjetu su radili majstor svjetla Marko Vuković i rasvjetljivač Jovan Zajić. Asistenti kamere su Aleksa Popović i Bojan Perović. Za šminku i frizuru bila je zadužena Lidija Radović. Klaper na setu bio je Damir Crnovršanin, fotografkinja Una Jovović a vozač Danilo Kastratović. Druga asistentkinja produkcije bila je Dunja Sekulović.

Film će montirati rediteljka Gana Čomagić, dok će kolor korekciju raditi Miodrag Mika Marković.

Originalnu muziku za film komponovaće Rade Vukčević, koji je takođe zadužen i za dizajn zvuka.

Projekat ,,Crna dama” realizuje producentska kuća Evil Ideas u saradnji sa Atomic produkcijom. Film je dobio podršku Filmskog centra Crne Gore u sklopu javnog konkursa za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova 2021. godine. U saradnji sa JU Centar savremenih umjetnosti, film je sniman tokom tri snimajuća dana u Galeriji ‘Botanička bašta’. Sponzori filma su Pogrebne usluge ,Gazivoda’, kompanija Elko Tim i D.O.O. Pogrebne usluge Podgorica.

0 Comments

Submit a Comment