UP: Prijeteće poruke o bombama stigle iz inostranstva

Objavljeno: 01.04.2022, 18:22h

Poruke o bombama u nekoliko osnovnih škola, glavnom gradu i Vladi poslate su posredstvom elektronske pošte, sa domena čiji serveri se nalaze u inostranstvu, saopšteno je iz Uprave policije.

“Sa slučejevima su upoznata i nadležna tužilaštva, te se sprovode policijsko-tužilačke aktivnosti u cilju utvrđivanja okolnosti upućenih prijetnji, prvenstveno radi otklanjanja eventualne neposredne i ozbiljne opasnosti po ljude i imovinu, ali i radi otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u odnosu na predmetne poruke, uključujući i krivično djelo lažno prijavljivanje”, navode u saopštenju.

“Policija vrši obilazak škola na teritoriji Crne Gore, kojom prilikom se daju opšta i pojedinačna uputstva za postupanje u ovakvim slučajevima, te su određene kontakt osobe, koje će biti dostupne 24 časa za kontakt ovih ustanova sa policijom, radi preventivnog djelovanja, sprečavanja krivičnih djela, ali i panike”, piše u saopštenju UP.

“Posredstvom međunarodne saradnje, preduzimaju se i aktivnosti radi identifikacije osobe ili osoba koje su uputile prijeteće poruke, s obzirom da su poruke poslate posredstvom elektronske pošte, odnosno domena čiji serveri se nalaze u inostranstvu”, napominju u UP.

Vlada dijeli s javnošću poruku sa njene e-mail adrese!

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register